Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Meerdere chronische aandoeningen

Meerdere chronische aandoeningen of complexe gezondheidsproblematiek, ook wel bekend als multimorbiditeit, wil zeggen dat er meerdere chronische aandoeningen tegelijkertijd aanwezig zijn bij 1 persoon. Bij ruim 85% van de 75-plussers is er sprake van aanwezigheid van meer dan één chronische aandoening. Richtlijnen in de zorg, zo ook in de fysiotherapie, richten zich op 1 specifieke klacht of aandoening. Treden bij een patiënt echter 2 of meerdere ziekten / beperkingen op, dan is die ene ziektespecifieke benadering niet langer toereikend.
Behandeling vraagt dan om een ziekte-overstijgende aanpak waarin ‘de patiënt als geheel’ centraal staat.

Zienhuisopname

Ook het herstel na ziekte of een ziekenhuisopname is een indicatie om fysiotherapeutisch begeleid te worden.
Na een acute ziekenhuisopname heeft 30% van de ouderen te maken met blijvende beperkingen in hun functioneren, waardoor ze vaker thuiszorg nodig hebben en een grote kans lopen op heropname. De mogelijkheid om zelfstandig thuis te wonen komt daarmee in het gedrang. Zeker bij ouderen met een toenemende mate van complexe problematiek schiet een ziektegerichte benadering te kort. Niet alleen de ziekte, maar ook aspecten die ten gevolge van een ziekenhuisopname ontstaan (zoals bijvoorbeeld comorbiditeit, bedrust, inactiviteit, een slechte voedingstoestand, gebrek aan sociale steun) dragen bij aan verminderde zelfredzaamheid van ouderen. Deskundige evaluatie van onder andere spierzwakte is een speerpunt in de begeleiding van de geriatriefysiotherapeut. Te meer omdat er voldoende bewijs is voor effectieve interventies om de spierkracht te verhogen en daarmee de zelfredzaamheid.
De behandeling bij een geriatriefysiotherapeut bestaat voornamelijk uit functionele oefentherapie; gericht op het herwinnen van en omgaan met het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Intake en behandeling

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblematiek. Vanuit een uitgebreide anamnese en onderzoek wordt een analyse gedaan van de klachten en beperkingen zodat een passend behandelplan kan worden opgesteld, met als belangrijkste uitgangspunt de hulpvraag van de patiënt.

Maak een afspraak

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.