Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Dry Needling bij PECE Zorg

Dry Needling is een efficiënte manier om myofasciale problematiek te behandelen. Hierbij wordt de door de trigger point veroorzaakte pijn/stijfheid/beperking in de spieren behandeld door middel van een ‘droge naald’. Op deze manier raken spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen. Dit kan zorgen voor afname van pijn en een verbetering van mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten. 


Niet hetzelfde als acupunctuur

Soms wordt deze behandeling verward met acupunctuur maar dit is niet hetzelfde. Dry Needling berust niet op een ‘energieconcept’ maar op westerse neuro-anatomische en fysiologische principes. Dit zorgt voor een hoge effectiviteit van de behandeling.  

Trigger points worden in de volksmond vaak ‘knopen’ genoemd en zijn kleine verkrampingen in de spier die voor pijn in de spieren en nabijgelegen zenuwbanen kunnen zorgen. Iedereen heeft trigger points in zijn/haar lichaam, maar u hoeft hier niet altijd last van te hebben. Het lichaam heeft sommige trigger points nodig om een goede functionaliteit van de spier te geven.  


Wordt vergoed

In onze praktijk maken we veelvuldig gebruik van de Dry Needling technieken. Er zijn verschillende therapeuten opgeleid verdeeld over de expertises in ons centrum. Dry Needling is onderdeel van een fysio-/manuele behandeling, dus wordt vergoed volgens een ‘normale’ fysiotherapie behandeling. 

Heeft u aanvullende vragen of wilt u samen met een specialist kijken of Dry needling iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Maak een afspraak

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.