Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Echografie bij PECE Zorg

Echografie werk met geluidsgolven welke worden teruggekaatst door het lichaam. Die terugkaatsende geluidsgolven produceren een echobeeld. De geluidsnelheid door het weefsel beïnvloedt dit beeld waardoor we onder andere (extra) botontwikkeling, soft tissues (spier- en peesaanhechtingen, ligamenten, het kapsel of slijmbeurs) en verkalking van pezen kunnen onderzoeken.  

Binnen PECE Zorg zetten we echografisch onderzoek in vanwege de grote diagnostische meerwaarde als aanvulling op fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling. Met de inzet van echografie zijn we in staat om eventueel letsel zoals (totale) spierscheuring, slijmbeursontsteking of letsel aan het bandapparaat in kaart te brengen of uit te sluiten. Daarnaast wordt echografie ingezet als evaluatietool gedurende een revalidatietraject, waardoor we de voortgang van bijvoorbeeld een peesontsteking in beeld kunnen brengen en snel en adequaat bij kunnen sturen in behandeling indien nodig.  

Het rapport dat opgesteld wordt naar aanleiding van het echografisch onderzoek, kan op uw verzoek gedeeld worden met uw (huis)arts of ander medisch specialist. Daarnaast werken we samen met andere fysiotherapiepraktijken en bent u dus altijd welkom bij ons voor een echografisch onderzoek.

Let op: echografie is enkel beschikbaar op onze locatie in Eindhoven Noord (Vijfkamplaan). 

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.