Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

EPTE® bij PECE Zorg

Heb je chronische peesklachten?  Last van je achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je liesblessure? En alles al geprobeerd? En nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor je. Een innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een uiterst dun naaldje wordt onder echografische begeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-ampèrage stroom kan soms wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen en geeft toch maximaal effect. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren.

Wat doet zo’n EPTE® behandeling nu precies?

Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk. Door de wetenschappelijk effectief bewezen oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk “trekvast” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan zonder pijnklachten. Ook geleidelijk hervatten van je sport behoort dan weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Dit aangevuld met oefentherapie sessies. Deze kunnen niet op de EPTE® behandeldag uitgevoerd worden omdat de pees minimaal 48 uur hersteltijd nodig heeft na de behandeling.

Let op: EPTE® is enkel beschikbaar op onze locatie in Eindhoven Noord (Vijfkamplaan). 

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.