Manuele therapie

Ieder mens is anders gebouwd. En dus beweegt ieder mens anders. Meestal is er sprake van een natuurlijk evenwicht. Als er sprake is van een verstoord evenwicht, kunnen klachten ontstaan. Zo ligt het ontstaan van schouderklachten mogelijk in de wervelkolom en kunnen knieklachten –bijvoorbeeld- voortkomen uit beperkingen in de voet of de heup. Herstel zal in een dergelijk geval niet plaatsvinden door de klacht lokaal te behandelen. Het is dan zaak om het totale evenwicht in het lichaam te herstellen.

Uw eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. We doen een uitgebreide diagnose om een goed beeld te krijgen van uw klachten.
We onderzoeken uw houding, bewegingen en gewrichten. Zo komen we steeds dichter bij de oorzaken van uw klachten.

De diagnose vormt de start van een individueel behandelplan. Een plan dat tot doel heeft om uw gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Pijnklachten? Aarzel niet, neem contact op! Stel uw vraag