Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Revalidatie na Covid-19

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij de revalidatie na Covid-19 van patiënten die blijvende beperkingen ondervinden in het bewegend functioneren. Dit betreft zowel patiënten die zijn ontslagen uit het ziekenhuis (met of zonder opname op de Intensive Care) als patiënten die COVID-19 thuis hebben doorgemaakt. Patiënten die (langdurig) op de IC opgenomen zijn geweest vormen een extra kwetsbare groep met een zeer lage fysieke belastbaarheid, eventueel in combinatie met mentale en/of cognitieve problemen. Overigens is de verwachting dat een sterk verlaagd fysiek functioneren ook kan voorkomen bij patiënten die niet op de IC hebben gelegen.

Daarnaast kan er sprake zijn van uiteenlopende klachten, denk hierbij aan ademhalingsproblemen, een verminderde conditie en mentale problemen. Het herstel kan maanden tot jaren duren, waarbij goede begeleiding van onder andere een gespecialiseerd fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist noodzakelijk is.

Multidisciplinair team

Fysiotherapie zal worden gestart met telefonische begeleiding of online begeleiding d.m.v. beeldbellen. Wanneer het weer mogelijk is om fysieke behandelingen op te pakken, wordt fysiotherapie in onze praktijk voortgezet.

Bij de behandeling van patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt, werken we samen in een multidisciplinair team met Ergotherapie van Bakel en Diëtistenpraktijk Quirina Engels, afhankelijk van de situatie en hulpvraag van de patiënt.

De eerste ervaringen leert dat naast de klachten op longgebied, ook atypische klachten zoals misselijkheid, braken en diarree veel voorkomen. Er is sprake van extreme vermoeidheid en voedingsinname is beperkt. De patiënten zijn te ziek om te eten en er is veel hulp nodig. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen!

Maak een afspraak

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.