Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Valpreventie bij PECE Zorg

Waarom valpreventie? Dat zullen we even uitleggen. Met het ouder worden stijgt de kans op vallen. Ongeveer een op de drie 65-plussers valt jaarlijks minstens één keer. Dat kan nare gevolgen hebben die veel invloed kunnen hebben op het dagelijks leven.
Vallen kan verschillende oorzaken hebben, zowel in de omgeving als de persoon zelf. Als u al wat ouder bent, heeft u misschien last van duizeligheid, slechter zien of verminderde spierkracht. Hierdoor kunt u minder stevig op uw benen komen te staan. Gevaren in de omgeving zijn bijvoorbeeld slechte verlichting, hoge drempels, losliggende vloerkleedjes of een te lage bank. Hoewel niet elke val voorkomen kan worden, is het zeker mogelijk om maatregelen te treffen die het risico van vallen sterk verkleinen.

De geriatrie fysiotherapeut brengt, samen met u, uw valrisico in kaart. We maken duidelijk welke factoren bij u een rol spelen. Denk hierbij aan mobiliteit en evenwicht, duizeligheid, medicatiegebruik, woonomgeving en gedrag. Dit beoordelen we aan de hand van vragen en korte testjes. Vervolgens krijgt u advies over wat u zelf kunt doen om vallen te voorkomen.

Groepsprogramma Vallen Verleden Tijd

Vallen is een groot probleem onder ouderen. Voor thuiswonenden ouderen is met name functionele oefentherapie effectief in het voorkomen van valincidenten.

Het Vallen Verleden Tijd (VVT) programma is een groepstraining voor maximaal 10 personen bestaande uit: een hindernisbaan, spelvormen en valtraining (10 bijeenkomsten van 1,5 uur, 1x per week).
Tijdens de hindernisbaan worden valgevaarlijke situaties uit het dagelijks leven onder veilige omstandigheden geoefend.
De spelvormen bevatten oefeningen met verandering in snelheid en richting waardoor chaos gecreëerd wordt en deelnemers hun bewegingen goed moeten aanpassen op de omgeving.
Omdat niet alle valpartijen voorkomen kunnen worden, worden tijdens de valtraining valtechnieken gebaseerd op oosterse vechtsporten aangeleerd om zo veilig mogelijk te leren vallen.
Het programma is effectief in het verminderen van valincidenten.

Neem voor meer informatie over dag, tijd en kosten telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar evelien@pece-zorg.nl.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.