Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Handklachten en polsklachten

Ogen op afstand

Handklachten en polsklachten: onze handen en polsen functioneren niet alleen als lichaamsdelen waarmee we fijnmechanische bewegingen kunnen maken, maar ze zijn feitelijk ook onze ogen op afstand. Door de fijne tastzin in de hand gebruiken we deze om te voelen of iets niet te warm of koud is, scherp of bot en ruw of glad. Hetgeen we voelen met onze handen vertalen we in een handeling die efficiënt en doelgericht kan zijn. Het ei dat we vastpakken mag niet uit de hand vallen, maar mag ook niet kapot springen doordat we te hard knijpen.

Nauwkeurige handelingen

Met onze handen en polsen kunnen we nauwkeurige handelingen verrichten zoals bij het schrijven of bij het met naald en draad werken (schillen van een appel). Maar tevens kunnen onze handen ook veel kracht leveren zoals bij een automonteur of bij het klimmen. 

Veelheid van spieren en pezen

Deze veelheid aan functies wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van een aaneenschakeling van gewrichten en door een veelheid van spieren en pezen, zowel aanwezig in de hand zelf als verbonden middels lange pezen vanuit de onderarm. Het gevoel en het bewegen van de hand en pols wordt verzorgd door een drietal zenuwen die verbonden zijn met de hersenen.

Grote gevolgen

Blessures aan de hand en pols kunnen grote gevolgen hebben in ons functioneren en kunnen zeer invaliderend zijn. Deze blessures kunnen ontstaan als ouderdomsklachten, maar er komen ook veel letsels voor zoals pees-en zenuwletsels, breuken, beklemmingen en brandwonden. Overbelastingsklachten zoals peesontstekingen kunnen hinderlijk en pijnlijk zijn. Op de Eerste Hulp van de ziekenhuizen zijn hand-en polsletsels de meest voorkomende blessures.

Intake en behandeling

Om hand- en/of polsklachten te genezen is fysiotherapeutische begeleiding in veel gevallen nodig. In complexe situaties werken wij samen met orthopeden die in deze problematiek gespecialiseerd zijn en kunnen er soms operaties noodzakelijk zijn om een goed functioneel herstel te verkrijgen. Het kan nodig zijn in die gevallen intensief en specifiek opgebouwde oefeningen te doen, soms ondersteund met braces en hulpmiddelen. In samenwerking met de ergotherapeut kunnen wij zorgen dat deze begeleiding optimaal plaatsvindt.

Manueel therapeut

In sommige situaties kan het inschakelen van de manueel therapeut noodzakelijk zijn om bewegingsherstel mogelijk te maken.  Al deze disciplines zijn in ons centrum beschikbaar en kunnen indien gewenst ingeschakeld worden.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.