Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Heupklachten

Heeft u last van heupklachten? Vanuit de heup en de omliggende spieren kan pijn en stijfheid ontstaan die zich in de lies manifesteren maar ook in het bovenbeen. Klachten rondom de heup kunnen vanuit de heup komen maar niet zelden speelt ook de lage rug een belangrijke rol. Goede diagnostiek is van belang om de oorzaak van de symptonen op te sporen en deze vervolgens goed te kunnen behandelen. Op deze manier kan terugval voorkomen worden.

Oorzaken van heupklachten zijn zeer divers. Niet alleen de druk in het gewricht (bij gewoon lopen 2 à 3x het lichaamsgewicht), maar ook familiaire aanleg, een verleden met overbelasting of een ongeluk kunnen op termijn tot problemen leiden.

Intake

Als u naar ons centrum komt voor een intake zullen we starten met een uitgebreide anamnese om een duidelijk en volledig beeld van uw klachten te vormen. Daarnaast willen we vooral van u weten om welke reden u ons bezoekt en wat uw verwachtingen van een eventueel traject bij ons zijn. Na de anamnese volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarmee we beperkingen in de heup en alle andere betrokken gewrichten en/of lichaamsregio’s in kaart brengen. Uiteindelijk komen we tot een fysiotherapeutische diagnose van waaruit we een behandelplan kunnen opstellen. Dit alles in overleg met u.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.