Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Elleboogklachten

Elleboogklachten: de elleboog is mechanisch gezien meer dan een scharniergewricht doordat deze naast het buigen en strekken ook een zeer belangrijke functie heeft in het stabiel en onafhankelijk draaien van de hand en onderarm. Dat geeft ons de mogelijkheid om onze hand in veel posities te kunnen brengen om vervolgens nauwkeurige/precieze handelingen te kunnen verrichten. Denk aan het eten, haarverzorging, maar ook het bedienen van muis en toetsen aan de computer. Ook in de sport is de elleboog een belangrijk gewricht, zoals b.v. bij tennis, honkbal, zwemmen en werpnummers in de atletiek. Zonder bewegende elleboog zou onze arm functioneel nauwelijks te gebruiken zijn.

Problemen in de elleboog kunnen van velerlei aard zijn, vaak traumatisch zoals breuken, ontwrichtingen en peesblessures. De meest bekende blessures zijn de tennis -en de golferselleboog, maar het kan ook voorkomen dat een gewrichtsklacht zich als een tenniselleboog manifesteert. Daarnaast komen overbelastings- en ouderdomsklachten voor, evenals groeistoornissen of verworven klachten door ziekten als reuma.

Intake en behandeling

Om deze te kunnen genezen is fysiotherapeutische begeleiding in veel gevallen nodig. In de meeste situaties kunnen elleboogproblemen prima via de huisarts en/of fysiotherapeut worden opgelost. Maar in complexe situaties werken wij samen met orthopeden die in elleboogproblemen gespecialiseerd zijn en kunnen er soms operaties noodzakelijk zijn om een goed functioneel herstel te kunnen verkrijgen. In die gevallen kan het nodig zijn intensief en specifiek opgebouwde oefeningen te doen, soms ondersteund met braces en hulpmiddelen. In samenwerking met de ergotherapeut kunnen wij zorgen dat deze begeleiding optimaal plaatsvindt.

Het inschakelen van de manueel therapeut kan in sommige situaties noodzakelijk zijn om bewegingsherstel mogelijk te maken.  Al deze disciplines zijn in ons centrum beschikbaar en kunnen indien gewenst ingeschakeld worden.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.