Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Knieklachten

Knieklachten: pijn in de knie is een veel voorkomende klacht in onze praktijk. Deze knieklachten kunnen acuut optreden, maar ook geleidelijk aan erger en chronisch worden. Afhankelijk van de aard en ernst van uw knieklachten, kunt u last hebben van bijvoorbeeld pijn, instabiliteit en/of slotklachten of een gezwollen knie. Deze klachten gaan vaak gepaard met beperkingen. Denk hierbij aan problemen met het buigen, strekken of draaien van de knie in het dagelijks functioneren zoals tijdens het lopen, fietsen, traplopen en/of sporten. Meestal ontstaan knieklachten na een onverwachtse beweging, verdraaiing van de knie of overbelasting.

Veel voorkomende knieklachten

  • Letsel (beschadiging in de vorm van een scheur) of pijn aan het bandapparaat van de knie
  • Klachten als gevolg van artrose (slijtage op basis van veroudering) of artritis
  • Kraakbeen schade
  • Herstel na knieoperatie
  • Pijn bij (in)gescheurde meniscus
  • Peesontsteking
  • Pijn bij overbelasting zoals bijvoorbeeld runners of een “jumpers knee”
  • Patello-femorale kniepijn of pijn achter de knieschijf

Intake

Als u naar ons centrum komt voor een intake zullen we starten met een uitgebreide anamnese om een duidelijk en volledig beeld van uw klachten te vormen. Daarnaast willen we vooral van u weten om welke reden u ons bezoekt en wat uw verwachtingen van een eventueel traject bij ons zijn. Na de anamnese volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarmee we beperkingen in de knie en alle andere betrokken gewrichten en/of lichaamsregio’s in kaart brengen. Uiteindelijk komen we tot een fysiotherapeutische diagnose van waaruit we een behandelplan kunnen opstellen. Dit alles in overleg met u.

Multidisciplinaire samenwerking

Het komt ook voor, dat we u niet kunnen/gaan behandelen, omdat de gevonden beperkingen niet voor fysiotherapie in aanmerking komen of omdat we aanvullend (specialistisch) onderzoek nodig achten. Of dat we u samen met collega’s van een andere discipline gaan behandelen in een combinatiebehandeling of multidisciplinair. Binnen ons eigen centrum hebben we als middel voor aanvullende diagnostiek de echografie, waarmee we bepaalde aangedane weefsels in en om de schouder in beeld kunnen brengen. Daarnaast werken we samen met diverse (huis)artsen, orthopedisch chirurgen, neurologen, reumatologen, sportartsen en revalidatieartsen.

Verder onderzoek

Mocht verder onderzoek ons inziens geïndiceerd zijn, dan zullen wij dit overleggen met huisarts of medisch specialist en zal dit traject in overleg met u in gang worden gezet.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.