Eerste afspraak binnen 3 werkdagen
Contracten met alle verzekeraars
Geen verwijzing nodig

Rugklachten

Rugklachten bij langdurig zitten, een stijve rug bij het opstaan, een pijnscheut bij het vangen van een bal of het tillen van de boodschappen. Dit zijn enkele voorbeelden van situaties waarbij mensen rugklachten ervaren. Uit onderzoek blijkt dat rugpijn vaak niet op zichzelf staat. Mensen slapen slechter, piekeren of zijn gespannen. Hoe u zich voelt, heeft invloed op de rugklachten én op het herstel.

Rugpijn of pijnscheuten in het gebied van het stuitje en de lage rug stralen soms uit naar bijvoorbeeld de bil of het bovenbeen. Bij hoge rugklachten kan de pijn  uitstralen richting nek, schouders en/of armen. U kunt hierdoor last hebben van een slapend of tintelend gevoel.

Bij rugklachten is goede diagnostiek van belang om de oorzaak van de symptonen op te sporen en deze vervolgens goed te kunnen behandelen. Op deze manier kan terugval voorkomen worden.

Intake

Als u naar ons centrum komt voor een intake zullen we starten met een uitgebreide anamnese om een duidelijk en volledig beeld van uw klachten te vormen. Daarnaast willen we vooral van u weten om welke reden u ons bezoekt en wat uw verwachtingen van een eventueel traject bij ons zijn. Na de anamnese volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarmee we beperkingen in de rug en alle andere betrokken gewrichten en/of lichaamsregio’s in kaart brengen. Uiteindelijk komen we tot een fysiotherapeutische diagnose van waaruit we een behandelplan kunnen opstellen. Dit alles in overleg met u.

Onze expertise ziet u terug in

Tevreden klanten

Waaronder betaaldvoetbalorganisaties zoals FC Eindhoven en VVV Venlo en hockey landskampioen Oranje Rood.

Kwalitatieve behandeltrajecten

Binnen een open en ongedwongen sfeer stimuleren we u uw niveau van bewegen te verbeteren en te onderhouden.

Transparant

We stellen een plan op om u transparant en efficiënt te behandelen. U weet precies waar u aan toe bent.

Kostenefficiënt

We bundelen we kennis en ervaring zodat u kunt vertrouwen op de meest efficiënte behandeling.

Second opinion

Als u twijfelt over de diagnose of het behandelbeleid helpt onze expertise u verder. Lees verder

Samenwerking

We werken onder andere samen met sportartsen, bedrijfsartsen, orthopeden, bewegingswetenschappers, universitaire centra en ziekenhuizen.